G til indhold

Sandhedens laug

Dette er Talansar´s Historie og skriverlaug. De skriver alt af historisk betydning ned og gemmer det i deres hovedsæde i kældrene på Scriptoriumet i hovedstaden. Dette laug besidder rigets bedste brevduer. Duerne er magiske og uden sammenligning de hurtigste i hele Kongeriget. Mod god betaling kan man få lov til at benytte disse duer. Det er den største grund til den velvilje som de nyder blandt rigets mægtigste mænd. Når et skrift først er lagt ned i deres kældre vil det aldrig kunne omskrives eller forlade det. Kun afskrifter er det muligt at bringe med sig fra dette kæmpe bibliotek. Lauget har altid skrevet sandheden og alle, rig som fattig og konge som træl er blevet
beskrevet med sandhedens pen og vidnesbyrd. Alle ved at ordenen skriver historien på denne måde. Men alle ved også, at laugets viden ligger i biblioteket og rummer stor fordel for den der kan få viden herfra. Sandhedens laug sælger deres viden dyrt og kun når det kaster mere viden af sig for dem selv. Laugets motto er Altid Sandheden. Det har, mere end en gang, ført dem på kant med stormænd og andre der ikke syntes deres udlægning af begivenhederne, var som de kunne ønske sig. Men nok mest på grund af deres duer, har de altid klaret sig igennem.
 
Lauget er i dag omgivet med stor respekt og regnes blandt de fleste som en af de mest pålidelige kilder, når noget skal dokumenteres, eller man søger viden fra historien. Alle ved at hvis lauget ikke har adgang til hvad der foregår, vil de heller ikke give af deres viden og deres duers evner. Deres skrivere og historikere er nemt genkendelige fordi de altid klæder sig i blåt.
 
Lauget har altid inddelt dens medlemmer efter fire rangbetegnelser. 
Saga (leder)
Scribus
Notus
Manus (lærlingene)
 
Leder:
-
 
Medlemmer:
Fontus Scribus

Coded with validXHTML, CSS and tested for WCAG Priority 2 Conformance.

Powered by Website Baker, design by gavjof